Milloin tietää että huivi on tarpeeksi iso? :D Tuosta möykkyisestä kasasta on melko vaikeaa päätellä kuinka isoksi huivi kasvaa sitten pingotuksen jälkeen. Jostakin valmiista Kevät-huivin kuvasta laskin pikaisesti että keskellä olisi korkeussuunnassa 14 lehteä ja huivi oli melko iso. Toki riippuu mistä langasta ja millä puikoilla..

Lauantaina päätin että rupeankin kutomaan kirjoneulelapasia. Mielessä poltteli tämä, mutta vanhassa käsityölehdessä oli samantyylinen kuviointi. Sunnuntai aamuna aloitin ensimmäisen version Nallesta. Ja vielä kerran korostan että inhoan sitä lankaa.. Kovin tarkkaan koetin laskea silmukoita ja sovitella mallia. Ensimmäisestä tuli aivan liian iso, toinen versio puikoille ja vaihdoin väriäkin, mutta ei siitäkään tullut mitään. Kolmannen kerran aloitin ja päätin että nyt vaihdetaan mallikuviotakin :D Eli koetin siinä sitten poukkoilla kahden mallin välillä ja saada jotain kuviota aikaan. Pääsin peukaloon asti ja totesin että eihän kuvio erotu edes niin kuin pitäisi, sen sijaan hoksasin että kämmenen puolelle tuleva kuvio onkin ihan hienoa. Joten rima romahti alas ja neljännessä yrityksessä mallikuviona onkin jotain käsityölehdestä otettua yksinkertaista kuviota, samaa kuviota koko vantus (lehdessä tätä kuviota oli tehty vain jonkun lapasen varteen vai olikos se kämmenosaan). Johan on kumma jos ei ala onnistua :) Tosin tämä versio on menossa vasta resorissa ;)

Viikonloppuna piirsin muutaman kirjontakuvion valmiiksi. Löysin monta samantyylistä kissa-kuvaa ja mietiskelin josko niistä tulisi joku taulu. Jos siis saisin tehtyä joskus kirjonnat valmiiksi. Mietinnässä on vielä millä värillä tekisin kirjonnat. Monella värillä kikkailu ei nyt jaksa kiinnostaa, ja tulee nopeammin valmista kun ei tarvitse miettiä värejä ;) Ehkä kallistun mustaan, vai olisikko vihreä tai punainen jotain :) Tarkoituksena siis tehdä useampi pieni kirjontakuva ja yhdistää ne tauluksi tilkuilla tähän tyyliin.

 

329483.jpg