Nyt luistaa jo vähän paremmin se Nallesta aloitettu Kevät-huivikin. Kannattaa neuloa sitä kylmässä huoneessa ettei kädet hikoile yhtään ;) Huomasimpa semmoisenkin seikan että pyöröpuikkojen keskikohdassa näyttää olevan joku viilto johon silmukat tarttuu, pitää tutkailla voisiko sitä vaikka teippailla näin väliaikaisesti kun odottelen  uusia puikkoja. Huivi vetää itseään kasaan tässä kuvausvaiheessa, mutta kai pingotus tekee sitten ihmeitä.. Toivotaan niin ainakin :)

329475.jpg

Minun vai pitäisikkö sanoa meidän (apulaiseni kanssa siis) piti ruveta nyt kokeilemaan ovatko ne bambupuikot niin hyvät kuin toisten kertoman perusteella luulisi. Joten tilaus Lankalinjaan ja eihän kukaan nyt pelkkiä puikkoja tilaa, joten Merinosilkkiä ainakin otin pakettiin täytteeksi. Mohairmetsässä joskus huomasin että huiviin oli käytetty tuota samaa lankaa, joten pitää kokeilla. Apulaiselle tilasin yhdet bambuiset sukkapuikot ja kaksi kerää jotain villalankaa, itselleni kahdet puikot ja tuota merinosilkkiä.

Menin eilen ostamaan huiviini uutta lankaa. Tuo Nalle ei todellakaan ole semmoista kuin haluaisin. Eihän siellä kaupassa ollut tarjota muuta kuin ei-oota huivilangaksi. Joten pakkohan minun oli kokeeksi tilata muutama kerä Alpaca-lankaa täältä. Kun sivuilla sanotaan että pitää tilata jollakkin tietyllä summalla että saa ilman postikuluja, niin tietenkinhän sitä pitää väkiselläkin ottaa niin paljon lankoja että saa ilman postikuluja. Vaikka olisi tarvinnut vain kaksi kerää, mutta kun säästää niin pitää ostaa ainakin kymmenen kerää että ylittää postimaksurajan reippaasti ;)) En kylläkään tilannut kymmentä kerää.. :)

Illalla kuitenkin selvisi että äitini lanka kätköissä olisikin silkkilankaa minulle, Regian silk-lankaa olisi useampi keräkin. Miksiköhän minä en heti älynnyt kysyä huivilankoja apulaisen laatikoista.. Loppuillan sitten kovasti jo suunnittelinkin uutta huivitekelettä.. :D Ehkä minä kerkeän saada Nallesta aloittamani huivin valmiiksi ennen kuin silkkilangat saapuvat tänne. Apulaiselle tiedoksi, odottele ne bambupuikot mukaan pakettiini ennen kuin lähetät ;)

Tässä kuva siitä aloitetusta vauvan villatakista. Se menee purkuun aivan ehdottomasti...329477.jpg

Eilen pengoin lankakassejani. Sieltä löytyi nappeja vaille valmis pikkuinen villatakki! Olen kutonut sen joskus monta vuotta sitten ja apulainen on varmaankin kutonut siitä jonkun osan, ainakin nappilistat.. Toki se selviäisi käsialaa vertailemalla kun minä en osaa kutoa sileää.. ;) Mutta siis, takin toisessa hihassa on pieniä lankakeriä, tarkoituksena oli siis tehdä silmukoita jäljitellen jotain kuviota etukappaleeseen. Takissa käytettyjä lankoja vielä joitakin kerän loppuja, joten ehkä niistä saisi tehtyä sukat ja lapaset vielä lisäksi. Lankana Novitan "jotain" aikana ennen Woolia, olisiko sen nimi ollut Mini tai jotakin sen tyylistä. Apulaiselle sinne 1500 kilometrin päähän, onko tähän takkiin housuja?

329523.jpg

Viimeiseksi vielä apulaiselta saadun joulupaketin sisältöä näin jälkikäteen.. Neidin tonttusukat ja pörrövanttuut. Ja juu, en ole päätellyt sukan kärjestä lankaa, vaikka sukat ovat olleetkin käytössä jo monesti ;) Alemmassa kuvassa aarteita lankakaapista ja tuliaisia rajantakaa

329479.jpg

329480.jpg