Meillä lomaillaan tällä viikolla, joten olisikohan sitten paikallaan päivittää blogia.. Kyllä kai täällä melkein joka päivä puikkoja heilutellaan iltahämärissä, mutta jotenkin tuntuu ettei koko syksynä ole  mitään valmista näkynyt. Mutta kurkistus sohvan vieressä olevaan "käsityökoriin" paljastaa onneksi jotain valmistakin syntyneen :)

Osa lapasista on nähty jo täällä blogissakin aikaisemmin, mutta odottavat edelleen että joku päättelisi ne muutamat langanpätkät.. Huomion arvoista sensijaan on, että vasemmassa reunassa on neljä paria jo langat pääteltyinä :D Toisilla lapasilla sen sijaan ei ole mikään kiire valmistua, joten saattaa mennä lankojen päättely ensivuoteen.. Lapasten (pienimmäisiä lukuunottamatta) ohjeet ovat Novitasta (lankoina Nalle, Wool ja 7-veljestä). Vasemmassa reunassa olevat ruskeat lapaset ovat sen sijaan niin suloiset, että pakko koittaa kuvata lähempää.

Ohje löytyy Garnstudion sivuilta, Vauvan palmikkolapaset. Koko 1-vuotiaalle, lankana Drops Alpaca kaksinkertaisena.

Parit Rinsessa-pipotkin ovat valmistuneet.

Olenkohan minä nyt jotenkin jumittunut tähän mallikuvioon.. Lankana molemmissa Wool. Punainen pipo sopii omaankin päähän, mutta on neitokaiselle. Vaaleampi versio on parikymmentä silmukkaa pienempi (ja tällä hetkellä jo melkein valmiina). Edellinen Rinsessan timanttipipo on kyllä ollut mieleinen, mutta Alpaca lanka osoittautui kutittavaksi kuitenkin.. Ja toiseksi pipo on venähtänyt leveyttä ja kutistunut korkeutta. Joten kudoin pipon reunaan pari senttiä joustinta pienemmillä puikoilla ja nyt pipo onkin oikeastaan melkein kuin tämä  Rinsessa-myssy. Nykyinen versio pysyy paremmin korvilla ja ei edelleenkään kiristä hermoja ;)

Lankalaatikossa on vielä päättelemättä nämäkin:

 Minulla on kyllä kovasti semmoinen olo että olen unohtanut jotain.. Hmm..

Kiitokset Marikalle Rinsessa-pipon langasta, Leenalle kivasta syyskoristeesta, Marille jouluisesta kirjeestä.

Samaan syssyyn hykertelen täällä myöskin lapsuuden ystäväni käsityöinnostusta, joten uusi blogi luettavaksi :)