Pupunen kyseli miten olen tehnyt nämä pussukat.

262045.jpg

Pussukoiden ohje on kirjasta Suuria ja pieniä tilkkutöitä, kirjoittajana Lise Bergene. Tämä kirja on tullut kirjakerhosta äidilleni. Kirjassa pussukoiden teko on näytetty selvästi, mutta koska kirjaa ei ole täällä niin koetan selventää ideaa ihan omin kuvin :D

556652.jpg

Päällyskangas, vuori ja mahdollinen vanu tikataan yhteen. Jos ei halua tikata mitään niin sitten vaan kaikki päällekkäin. Tarvitaan myöskin vetoketju ja jos haluaa nauhaa laittaa koristeeksi pussukan päihin. Pussukan kokoa voi helposti muutella omien tarpeiden mukaan.

556656.jpg

Vetoketjulla yhdistetään lyhyet sivut. Laitoin kuvaan vaan nuppineuloilla kiinni, mutta idea selvinnee näinkin.

556665.jpg

Taitellaan sivut tavallaan kaksinkerroin. Tässä kuvassa toinen puoli on taiteltuja jo niin kuin pitääkin, eli neljä kerrosta tulee päällekkäin.

556669.jpg

Tässäkin näkyy vielä sitä taittelujuttua, eli sivut menee tavallaan pussille. Päät ommellaan vaan suoraan siitä taitteiden päältä. Jos haluaa laittaa sen nauhan sinne vetoketjun alkuun ja loppuun niin muista laittaa se ennen kuin ompelet päätyjä kiinni. Tässä kuvan pussukassa on laitettu kaitaleet siihen kankaiden reunaan ja ommeltu vetoketju siihen kaitaleeseen. Kannattaa kokeilla miten tulee sievempää jälkeä, kaitaleella vai ilman.

556673.jpg

Pääty näyttää sitten tältä kun pussukan kääntää oikeinpäin.