Värjäilyt jatkuu. Säät eivät kyllä ole suosineet ulkona värjäämistä.. Mutta sen verran on aurinko paistanut että pihalla on nämä sentään saatu värjättyä :D

739512.jpg

739524.jpg

Näyttää että olisin värjännyt vähintään 100metriä lakanakangasta ;) Todellisuudessa yhtä väriä on vain pieni palanen. Piti vaan saada kokeilla mahdollisemman montaa väriä..

Aurinkotekniikalla sain hienoja lehdenkuvia kankaisiin. Kuivalle kankaalle väriliuos ja sitten painelin lehtiä märän kankaan päälle, ääriviivoista tuli melko hyviä. Alunperin märälle kankaalle värjättäessä ääriviivat eivät ole kovin tarkkoja.

739539.jpg

739550.jpg

Värit tilasin Emotuotannosta. Sanoisinko että aivan unelman nopea toimitus. Piti tilata lisää emulsiota, että saan viedä jotain mukanakin. Näihin kankaisiin onkin uponnut "muutamia" litroja emulsiota. Siis ainetta johon väriaine sekoitetaan.

Punonnasta. Olen punonut kangassuikaleita. Todella kiehtovaa hommaa. Mutta sen verran suuritöistä, että taidan tyytyä jatkossa vain ihastelemaan toisten punontoja. Nyt kokeilin punontaa valmiista materiaaleista. Eli kankaat olivat jo valmiiksi suikaleina ja alustat valmiiksi piirrettyinä.

739531.jpg

Tässä kuvassa näkyy että käytettävissä oli eripaksuisia suikaleita. Ylimmäisenä oleva punonta on neitokaisen tekemä, paksuista suikaleista. Nämä punonnat ovat kooltaan suurinpiirtein semmoisia että niistä voisi tehdä kassiin vaikkapa taskun. Eli eivät kovin suuria. Punotusta pinnasta tulee kyllä melko jäykkä kun päällekkäin on monta kangasta. En tiedä milloin tai mihin käytän nämä punonta työt, mutta kivaa sitä oli kokeilla :) Tässä vielä yksi kuva.

739654.jpg

Juu, ei kukaan ole vielä langanpäitä jaksanut katkoa ;)