Vuoden ensimmäisen päivän käytin erittäin hyödyllisesti puikkoja heilutellen ja lehtiä selaillen. Mutta ettei kaikki olisi liian helppoa niin täytyy tunnustaa että meni kyllä hermotkin useamman kerran. Aloitin tekemään Kevät-huivia aivan innoissani. Malli oli helppo oppia ulkoa. Useamman kerran kylläkin unohdin yhden langankierron huivin reunassa.. ;) Valitsin langaksi Nallea (sitä oli apulaiselta jäänyt tänne neidin liivihameen jälkeen) ja voihan kukkakeppi, se lanka on niin nihkeää ja ei yhtään halua olla minun puikoilla. Onneksi sentään sai ottaa isommat puikot kuin mitä normaalisti Nallea neulottaessa..

Kun huivi alkoi mennä vaivalloiseksi niin aloitin tietenkin uutta projektia ;D Ystäväni saa vauvan helmikuussa ja ajattelin että äkkiäkös tässä yhden villatakin tekisi. Ensinnäkin tulostin netistä muutaman villatakin ohjeen, sitten selasin vielä mallilehtiä ja sitten pengoin lankakoreja... Miksi minulla ei ole mitään väriä useampaa kerää? Woolia siis. Se oli ainoa lanka mikä olisi passannut vauvan villatakkiin ja asusteisiin. Ja koska ainoa ihana väri oli vihertävä, ja joka mielestäni passaisi tytölle ja pojalle, niin tietenkään sitä ei löytynyt kuin yksi kerä. Mitenköhän siitä taikoisi takin, sukat ja lapaset :D Tyttöjen villatakkiin olisi lankaa vaikka kuinka... Raidallinenkin villatakki kävi mielessä, mutta en luultavasti saisi lankoja ikinä pääteltyä.

Loppujen lopuksi ainoa väri jota löytyi useampi kerä oli jotain menneiden vuosien pastellinvihreää Miniä. Että sekin väri on aivan kauhea, siitä ei erotu yhtään mitkään hienot mallineuleet joita yritin. Ja mikä hassuinta, olen tehnyt melkein samasta väristä tulevan vauvan isoveljelle takin silloin aikoinaan ;) Olen aloittanut sen villatakin nyt kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla siitä tuli aivan liian iso, toisella kertaa mallineule ei passannut yhtään ja nyt kolmannella kerralla siitä näyttää tulevan muuten vaan kauhea.

Taidan suosiolla päätyä vain kutomaan tossut ja lapaset :) Ehkä tänään pitää vielä tunnustella huiviakin, josko siitä tulee mitään vai puranko jo alkuunsa..