Tällä hetkellä pistelen tällaista:

Lomalla sain myöskin valmiiksi (vai pitäisikkö tunnustaa että äiti nämä ompeli kasaan..) nämä syksyn aikana pistelemäni koristeet.

Tuntui etten saanut mitään tehtyä, mutta kas vain, olen minä näköjään ainakin 10 pientä (tai vähän suurempaakin) koristetta saanut tehtyä :) Ja juu, ovat ihan tarkoituksella päällekkäin, koska osa koristeista menee lahjaksi.

Monet blogimaailmassa ovat näköjään innostuneet pistelemään joulukoristeita kuukausittain ja niinpä me Marinkin kanssa päätimme järjestää hiukan projektia. Meillä on erityiset joulukoriste-viikonloput kuukaudessa jolloin pistelemme joulukoristeitamme. Tavoitteena olisi että joka kuukausi saisimme myös viimeisteltyä kyseisen koristeen valmiiksi asti, mutta onneksi sääntömme ovat joustavaa mallia :D

Mielessä olisi montakin pistelyjuttua jotka haluaisin tehdä. Ensinnäkin viime kesäinen ikuisuustyö pitäisi saada etenemään.

Joululahjaksi sain Tralalaan malleja neljä kappaletta ja ne passaisivat mainiosti tehtäviksi vaikkapa vuodenaikojen mukaan.

Äidin kaapeista löysin myöskin minun/pikku siskokseni/jonkun itse nypläämiä pitsejä. Tai osaatkohan sinä siskoseni edes nyplätä? Sielunisilmin ajattelin jo pellavalle pisteltyä kuvaa kehystettynä niillä pitseillä. Jotkut pitseistä on nyplätty liinan reunukseksi, joten ovat jo valmiiksi kehyksen näköisiä. Sitten päästäänkin seuraavaan probleemaan, miten ihmeessä löydän ikinä tarpeeksi hyvää mallia johon raskin laittaa nuo meidän pitsit esille..

Ja kun tavoitteista aloitettiin puhumaan niin pitäisikkö nyt sitten ensikesän lomaprojektiksi ottaa nypläystaitojen uudelleen opettelu. Jos olisin silloin reilut kymmenen vuotta sitten tiennyt tarvitsevani nyplättyjä pitsejä niin olisin heitellyt menemään pitsiä metri kaupalla, enkä mitään 20cm pätkiä kuten tuli tehtyä ;) Taitaa vaan kyllä kesäloma käydä lyhyeksi siihen hommaan ja rouva opettajallakin taitaa olla kaikenmaailman tiluksien kitkemiset ja marjan poimimiset ajankuluna. Terveisiä vaan Heinäkiven rouvalle :)