Alimmainen kuva esittää Neitokaisen kevättakkia. Tai ehkä paremminkin sen tekeleen isoa taskua. Isot taskuthan ovat aivan välttämättömät kun tapana on keräillä pikku kiviä, puiden lehtiä, kepakoita ja muuta aarteistoa mitä ulkoa löytyy.

Tuota takkia olen tehnyt koko päivän, vai joko tässä meni kaksikin päivää.. Ommellut ja purkanut, ommellut uudelleen ja taas purkanut. Muuttanut suunnitelmaa, ommellut. Pari saumaa ja sitten taas purkanut jostain kohtaa.

Itselleni muistiin: älä tee vuorta trikookankaasta, lue ensin ohjeet kunnolla, älä sovella oman pään mukaan, lue ohjeita vielä uudelleen ja tee mitä käsketään.

Jos tämän takin kangas ei olisi niin ihanan pirtsakka, niin olisin heittänyt tämän tekeleen kaapin perälle jo monta tuntia sitten. Tästä tulee ehdottomasti semmoinen ompelus johon olen uhrannut eniten aikaa ja purkanut miljoona saumaa vielä suuremmin hermostumatta.

Iso kasa kaavoja on piirrettynä, pikkuinen kasa jo kankaasta leikattunakin. Kankaita pursuilee sieltä ja täältä, kun tässä yritämme päättää mitkä kankaat pääsee ensin puseroiksi. Ja niin, pitää se toinenkin takki ommella, mutta vasta "joskus". Nykyisen version jälkeen tarvitsen ehdottomasti jonkun ompeluksen joka menee varmasti kerralla oikein ja joka valmistuu äkkiä :D

Nyt keräämään voimia huomiseen koitokseen (niin siis ompeluun :D). Toivon todellakin että huomenna on hyvä päivä ja ompelukone surauttaa takin tekeleen valmiiksi ilman suurempia ongelmia. Tai jos ei, niin sitten kai vaan toivotaan että kevät ei tule liian äkkiä kun ei ole sitä takkiakaan..

Mukavaa perjantaita :)