Tässä kun odottelen että teevesi kiehuisi niin voi vaikka naputella blogiin. Eipä sillä etteikö olisi tärkeämpää tekemistä.. ;)) Tänään olen käyttänyt pari tuntia teen keittelyyn. En kyllä itse juo edes teetä kuin hätätilanteessa, mutta keittelinkin sitä litkua kankaille. Värjäsin siis kankaita. Nyt on toinen satsi menossa ja ensimmäiset palat ovat kuivumassa. Kankaista tulee ihanan "vanhan" näköisiä teessä värjäämisen jälkeen.

Sattuipa pienoinen kommellus kun ostin mukamas tussin jolla voisi jäljentää kirjontakuvia kankaaseen. Onneksi sentään rupesin tänään kokeilemaan että lähteekö kynän jälki pois kankaasta pesemällä. Kyllähän kynänjäljen päälle tulee se ommel, mutta kirjonta ei peitä piirrettyä jälkeä joka kohdasta. Eihän se piirretty jälki lähtenytkään pois! Onneksi sentään en kerennyt tehdä kuin kaksi kuvaa.. Piirtää siis kaksi kuvaa, en kerennyt vielä ommella niistä mitään. Se toinen uusi tussi on kyllä hyvä, se jonka tilasin tilkkutöihin, mutta nyt ei tahdo nähdä piirtää kankaan läpi sillä kynällä. Joten vanhat konstit käyttöön ja piti piirtää kuva ensin voipaperille ja silittää sitten se kankaalle. Sain nyt sitten ne kolme enkelineitoa kankaalle asti. Usein olen pohdiskellut että miten ihmeessä tekstin saisi peilikuvaksi kankaalle. Ongelma selvisi tänään siten että ensin skannaan kuvan koneelle ja sitten käännän kuvan tiedostona ja sitten tulostan. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta kyllä se oli nopeaa ;)

Eilen sain valmiiksi sen valkoisen solmuhuivin. Lanka oli kyllä tällä kertaa tosi surkeaa laatua, mutta toivottavasti huivi kelpaa kuitenkin. Ja onneksi mohairin pörröisyys kätkee hyvin pienet virheet ;)

Valkoisesta kaulahuivistani tuli aivan ihana pingotuksen jälkeen. Pituuttakin sain 180cm ja leveyttä huivilla on 16cm. Tähän meni kaksi Wool-kerää. Mallineule on Ihan Itsessä olevasta Koivunlehtishaalista.347889.jpg

Kevät-huivikin kasvoi huimasti makoiltuaan muutaman tunnin patjallani. Keskellä korkeutta on 74cm. Huomasin nyt että olen pingottanut huivin jotenkin vinoon. Mutta antaa olla, ei sitä huomaa silloin kun huivi on käytössä. Ensikerralla sitten olen viisaampi. Jos muistan enää sitten erehdystäni ;)

Alkuviikosta saapui myöskin paketti apulaiselta. Kahdet bambupuikot ja silkkilankaa. Minun bambupuikoista yksi on rikki. Sen puikon pää on säpäleinä ja se tarttuu kokoajan lankaan kiinni... Vihreän merinosilkin kerin jo kerälle, tulipa siinäkin vähän hiottua taktiikkaa kun ei meinannut oikein onnistua. Mitä ihmettä tuosta Lett-Lopista voi tehdä? Miksi ihmeessä minä semmoista edes tilasin :D

347883.jpg

Onni ja autuus, tänään saan jatkaa omia käsitöitäni kun sain sen solmuhuivin tehtyä. Pitäisi kyllä tehdä vielä toinenkin huivi tilauksesta, mutta sen tarvitsee olla valmis vasta maaliskuussa, joten enkai minä nyt sitä heti voi tehdä ;D Jokohan kankaat olisivat valmiita. Ensikerralla taidan tehdä saavillisen teetä että saan värjättyä isompia paloja :) Tällä kertaa leikkelin jo valmiiksi kankaan pieniksi paloiksi, semmoisiksi paloiksi että saan laitettua kirjontakuvia näppärästi.