Eilen tuli se kauan odotettu Ottobre ja oikeassahan minä olin, ihania malleja taas kerran. Tai no ei siinä nyt mitään maailmaa mullistavaa ideaa ollut, mutta nyt taas omat ideat surraa päässä kun sai inspiraatiota. Tänä aamuna selailin vanhojakin lehtiä ja etsin valmiiksi takin ohjeet. Ompelulistalla on ainakin uusimmasta Ottobresta kesähousut ja mekkosia neidille, vanhoista lehdistä on jo etsittynä takin/mekon/tunikan/hameiden kaavoja. Joten eihän tässä tarvitse kuin piirtää kaavat ja leikata kankaat ;D

Tänä aamuna oli kuitenkin niin energiaa ilmassa, että oli aivan pakko ruveta ompelemaan. Ensin kaavailin yhtä oranssia tilkkupeittoa, mutta kun olisi kankaat pitänyt pestä ensin niin jäi aikomiseksi. Onneksi sentään viime kesänä leikkelin anopin vanhoja verhoja ja jämäkankaita suikaleiksi,  niistä suikaleista rupesin ompelemaan ettei innostus menisi ohi. Ja tähän väliin sitten taustatietoa ennen tämän päiväisiä ompeluksia:

Viime keväänä ompelin peiton appivanhempien sänkyyn kesämökille. Oli ensimmäinen ja viimeinen peitto minkä tikkaan kokonaan käsin... Mutta sekin peitto tehtiin vanhoista verhoista ja peitosta tuli ihanan pehmeä ja semmoinen "vanhan oloinen". Melkeinpä niin ihana että piti kaksi kertaa miettiä annanko sitä ollenkaan ;) Loppujen lopuksi peitto ei passannutkaan sänkyyn, joten sain sen kuitenkin melkein itselleni. Se passasi nimittäin paljon paremmin meidän sänkyymme sinne mökille. Tai no siis siihen sänkyyn missä me nukumme mökillä ollessamme ;) (Siis ne huimat kaksi viikkoa Suomen lomasta.) Tässä kuvassa peitto on vielä kesken, reunasta puuttuu vielä yhdet kaitaleet. Kuten ehkä näkyy niin samaa verhoa olevat palat eroavat väriltään melko paljon, johtuu siis ihan vaan siitä että aurinko on vaalentanut osan verhosta aikoinaan.

530834.jpg

Viime keväänä ompelin myöskin tämän peiton sinne samaiselle mökille.

530843.jpg

Tämä kelta/vihreäpeitto on apulaisen luona tikkauksella. Joko se alkaa olla kohta valmista? ;)

Pitäisköhän opetella kuvaamaan tilkkupeittoja sittenkin kun ne ovat valmiina, eikä aina vain keskeneräisinä :D

Taisin viime kesänä mainita että tekisin uuden sängynpeiton siihen anopin sänkyyn.. Mitäpäs sitä turhaan jo syksyllä aloittamaan.. Ihan hyvä se on näin paria viikkoa ennen tarvetta ruveta tekemään peittoa :)Tämä on sitten tämän päivän tulos, peiton keskusta siis. En ole vielä päättänyt laitanko vaalean vai tumman keskuksen.

530824.jpg530829.jpg

Keltainen kangas ei näytä loppuvan ikinä.. Pitää vielä mietiskellä mitä keksin jatkaakseni peiton pituutta. Leveys nimittäin alkaa olla sopiva, mutta pituutta pitää olla vielä paljonkin. Mökkisänky on semmoisessa syvennyksessä niin peitto tulee vaan sängyn päälle, ei roikkumaan sängyn sivuille. Joten mittatilaustyö :D Luultavasti ompelen sekaisin vaan jämäkankaita ja jatkan niillä peiton sopivaksi. Lisää hirsimökkejä ei enää tule jos en muuta keskustan väriä. Luulen kyllä että tälle päivälle ompelut riittää..

Muut käsityöt eivät ole edistyneet yhtään. Toivon mukaan jotain valmista syntyy viimeistään viikonlopun jälkeen. Kutominen ei kiinnosta juuri nyt yhtään ja kai minä rupean ompelukoneen kaveriksi nyt vaihteeksi. Hiukan haikailin japanilaisten tilkkukirjojenkin suuntaan, mutta koetan hillitä itseäni :) On vaikeaa ommella montaa työtä samaan aikaan. Suuri työ jo siinä että saisi yhden työn palaset pidettyä tallessa ;)